Opec Günlük Petrol Fiatı
Petrokim: Dünya Petrol Talebi İran Avrupa'ya Petrol Resti : İran'ın bazı Avrupa ülkelerine petrol satışını gözden geçireceği bildirildi. İran Radyo Televizyonu'nun (IRIB) haberine göre, İran petrol ihracatını durdurma konusundaki kararlılığını ilgili ülkelerin Tahran'daki Büyükelçilerine iletti.

4 Şubat 2012 Cumartesi

Dünya Petrol Talebi

İran; Avrupa ülkelerine petrol ihracatını durdurduğunu duyurdu.
Petrol Bakanı Rüstem Kasımi, petrol ihracatı konusunda Avrupa Birliği tarafından ambargo uygulansa bile sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.
Ab ülkelerine seslenen Kasımi, 1 Temmuz'dan itibaren İran'a uygulanacak ambargonun ya hemen başlatılmasını yada geçirilmesini İstedi.
DÜNYA PETROL TALEBİ.
2010 yılında dünya ham petrol talebi de günlük ortalama 86,72 milyon varil olarak gerçekleşerek 2009 yılına göre yüzde 2,8 oranında arttı. OECD Ülkeleri'nin toplam talepteki payı yüzde 53 olurken, ABD tek başına dünya tüketiminin yüzde 22'sini gerçekleştirerek, ülke bazında en yakın takipçisi olan Çin'in tüketiminin iki katından fazla tüketti.
Bu arada, petrol tüketiminin yıllar itibariyle seyrine bakıldığında ABD, Avrupa ülkeleri ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerin tüketimlerinin düşme eğiliminde olduğu, buna karşın Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde tüketim miktarındaki artışın süreklilik arz ettiği görülüyor. Ham petrol tüketiminde 2010 yılında gerçekleşen günlük ortalama 2,39 milyon varillik tüketim artışının yüzde 78'i OECD dışı ülkeler kaynaklı oldu.




Hiç yorum yok: