Opec Günlük Petrol Fiatı
Petrokim: Rüzgar enerjisi İran Avrupa'ya Petrol Resti : İran'ın bazı Avrupa ülkelerine petrol satışını gözden geçireceği bildirildi. İran Radyo Televizyonu'nun (IRIB) haberine göre, İran petrol ihracatını durdurma konusundaki kararlılığını ilgili ülkelerin Tahran'daki Büyükelçilerine iletti.

13 Şubat 2012 Pazartesi

Rüzgar enerjisi

Rüzgar enerjisi; rüzgar oluşturan hava akımının sahip olduğu hareket (kinetik) enerjisidir. Bu enerjinin bir bölümü yararlı olan mekanik veya elektrik enerjisine dönüştürülebilir.
Rüzgârın gücünden yararlanılmaya başlanması çok eski dönemlere dayanır. Rüzgâr gücünden ilk yararlanma şekli olarak yelkenli gemiler ve yel değirmenleri gösterilebilir. Daha sonra tahıl öğütme, su pompalama, ağaç kesme işleri için de rüzgâr gücünden yararlanılmıştır. Günümüzde daha çok elektrik üretmek amacıyla kullanılmaktadır.
Fosil, yakıt yöntemlerde atmosfere zararlı gazlar salınmakta, bu gazlar havayı ve suyu kirletmektedir. Rüzgârdan enerji elde edilmesi sırasında ise bu zararlı gazların hiçbiri atmosfere salınmaz, dolayısıyla rüzgâr enerjisi temiz bir enerjidir, yarattığı tek kirlilik gürültüdür. Pervanelerin dönerken çıkardığı sesler günümüzde büyük ölçüde azaltılmıştır. Rüzgarı bol olan bölgelerde bu tür rüzgar tribünleri yaygınlaştırılarak, temiz elektrik enerjisi elde edilmektedir.Ülkemizde; temiz enerji dediğimiz rüzgar enerjisi konusunda bir çok firma gerekli izni alarak alan çalışması yapmakta ve bir kısım yatırımcılarımızda muhtelif yerlerde elektrik üretimine geçmiş bulunmaktalar.

Hiç yorum yok: